183 milions de dominis a Internet

183 milions de dominis a Internet

Segons Verisign el primer trimestre del 2009 va acabar amb prop de 183 milions de registres de noms de domini de primer nivell (TLD). Això representa un 3% d’augment sobre el quart trimestre del 2008 i un 12% d’augment sobre el mateix trimestre de l’any passat.

Tradicionalment el primer trimestre de cada any és especialment animat pel que fa a registres de nous dominis, i aquest any no ha estat una excepció amb una mitjana de 2,4 milions de nous .com i .net al mes, així doncs s’ha arribat a un total de 92,4 milions d’aquests dominis, que representa un augment del 2% respecte a l’anterior trimestre, i d’un 9% respecte al mateix trimestre de l’any 2008. Pel que fa als dominis territorials (de dues lletres, com els .es, .fr, o .de) s’ha arribat als 74,1 milions de dominis, un increment del 4% sobre el trimestre anterior, i d’un 18% des de l’any anterior.

Comparant pel total de dominis, el .com continua estant en la primera posició, seguit del .cn (de la Xina), .de (d’Alemanya), i el .net.