Reforma de la portada i notícies del Prat a Pratencs.cat

Reforma de la portada i notícies del Prat a Pratencs.cat

Hem canviat la portada de Pratencs.cat, i no només això, també hem canviat en part el concepte general del web. Fins ara ens limitàvem a agregar els darrers articles dels blogs adherits a la comunitat de blogs pratencs, però a partir d’ara ho farem també amb notícies sobre el Prat provinents de diverses fonts, aconseguint d’aquesta manera oferir des d’un sol lloc tota l’actualitat local.

Captura de la nova portadaNova portada

Com veureu, a la part superior on abans hi havia una sola columna (amb les darreres novetats dels blogs), ara l’hem dividit en dues. La de la dreta amb les capçaleres de color verd és on hi ha les darreres novetats dels blogs, i la de la dreta amb les capçaleres blaves és on hi apareixen les darreres notícies del Prat.

Degut a la gran quantitat d’articles que es publiquen diariament al web, no fa gaire havíem ampliat la portada de manera que enlloc d’aparèixer els 10 darrers articles en portada, n’apareguéssin 15. Però era fàcil que molts articles passéssin per alt als nostres lectors. Així doncs en aquesta reforma hem mantingut el nombre d’articles que es mostren, però a la part de baix destaquem les categories més importants, i en funció de la quantitat d’articles que s’hi publiquen normalment, se’n mostren des de 4 fins a 1, també tenint en compte si en alguna categoria hi ha només un blog afegit, que en aquest cas només se’n mostra 1. Per exemple, de la categoria de Cultura, o de la de Blogs personals, se’n mostren els darrers 4 articles, ja que son dues de les categories amb més blogs adherits i amb més articles publicats; però de la de medicina o joventut només  se’n mostra 1, perquè ambdues tenen només 1 blog adherit.

Tribuna política

Un cas a part és el de la tribuna política, que enlloc d’oferir els darrers articles de tots els blogs polítics, ho hem separat per partits, per evitar que els blogaires d’un sol partit puguin “acaparar” aquest apartat, aconseguint que no es veiéssin els articles dels blogaires dels altres partits. Així doncs es mostra el darrer article de cada partit polític, per assegurar que es visualitza la máxima pluralitat política en aquest apartat de la portada. I la forma com estan ordenats és en funció de la seva representació al consistori.

També ens agradaria aclarir des d’aquí que si no hi estan representats tots els partits polítics, no és perque no ho haguem intentat, ja que ens hem posat en contacte diverses vegades amb tots els grups municipals, i partits amb representació a l’ajuntament per recomanar-los que si els seus regidors o militants tenen blogs els afegeixin a la nostra comunitat, i aconsellant-los que si no en tenen que se’n crein. Evidentment ens agradaria molt comptar amb blogs de tots els partits, i els seguim animant a que s’hi incorporin.

Notícies del Prat

L’apartat de notícies és el que suposa un canvi en el que fins ara era Pratencs.cat, i en el que es converteix ara el nostre portal. Des dels seus inicis Pratencs.cat va néixer com a agregador de blogs fets per gent del Prat. Ara però (sense deixar de banda l’agregador de blogs), passem a agregar també notícies del Prat de diverses fonts: en aquests moments de l’apartat de notícies del web de l’Ajuntament, i d’elPrat.tv, del qual a més podrem veure el seu resum de la setmana en 5 minuts en un espai fix dins de la nostra portada. A més ens estem posant en contacte amb altres fonts d’informació per tal d’augmentar la pluralitat informativa. Per tant aquest nou apartat del nostre web té com a objectiu el de contribuïr a tenir una ciutadania pratenca més ben informada sobre tot allò que passa a la nostra ciutat.

Subscripció per RSS

Icona RSSFins ara la única possibilitat de subscripció per RSS que oferiem era el fil general on sortien totes les novetats (a la part superior dreta del web), a partir d’aquest moment podeu a més subscriure-us per separat a l’apartat general dels blogs, o a les notícies, i a qualsevol de les categories destacades en portada clicant a la icona taronja que apareix al costat dels títols dels apartats. D’aquesta manera qui tingui un especial interés per seguir un tema o un apartat concret del nostre web ara en té la possibilitat.

Desitjem que us agradin i us semblin útils aquests canvis, i si voleu fer alguna proposta per tal de millorar el nostre web comenteu-la a continuació, i les tindrem en compte.

2 comments

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *