Google penalitzarà els webs que no estiguin adaptats als mòbils

Google penalitzarà els webs que no estiguin adaptats als mòbils

Cerca ConsulTIC.cat optimitzada per mòbilsA partir del 21 d’abril Google penalitzarà els webs que no estiguin optimitzats per a mòbils al seu cercador, segons que informa al seu blog per a webmasters (versió en castellà). Aquesta penalització podria afectar només en les cerques fetes des de dispositius mòbils, com smartphones i tauletes, en tots els idiomes, i afirmen que tindrà un impacte notable en els resultats de cerca.

L’explicació que dóna Google per fer aquest canvi és que cada vegada hi ha més cerques des de smartphones i tablets, i que adapta els seus algorismes de cerca per tal de proporcionar uns resultats de millor qualitat i optimitzats als dispositius dels seus usuaris.

De fet, ja ara, a l’aplicació de Google per a Android, s’assenyalen els resultats de webs aptes per a mòbils intel·ligents amb la frase “Optimitzada per a mòbils”. Tal com podeu veure a la imatge d’aquest article, ConsulTIC.cat ja compleix amb aquest nou criteri de Google.

Tot i que és una mesura que ha causat molta alarma, perquè de ben segur que afectarà negativament a webs que encara no estan adaptats per a mòbils, és positiu que un agent d’internet tant important com és Google fixi les bases de com s’ha de fer a partir d’ara per tenir un web adequat a tots els dispositius.

Des de ConsulTIC.cat fa temps que assessorem als nostres clients en aquesta direcció, ara avalada per Google. Si necessiteu un web responsive contacteu amb nosaltres i us farem un pressupost.